Θέλετε να φτιάξετε μία ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή για τους αγαπημένους σας και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα;
Συνταγή για σαλάτες με όσπρια- Είναι πεντανόστιμες και έχουν λίγες θερμίδες
Ο Χρήστος Μοίρας προτείνει στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star να ετοιμάσουν μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
• 800 γρ. μοσχαρίσιο (κότσι ή ελιά)
• 500 γρ. παπαρδέλες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
• 500 ml ζωμός μοσχαριού
• 1 καρότο
• 1 κλωνάρι σέλερι
• 50 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. παρμεζάνα
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κ.γλ γλυκιά πάπρικα
• ½ κ.γ. μπούκοβο
• ½ κ.γ. θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για το πιο ζουμερό χοιρινό στιφάδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά και το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2 -2,5 ώρες μέχρι το κρέας να γίνει “λουκουμάκι” και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο στις ζεστές παπαρδέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το μοσχαράκι ραγού από πάνω, πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.