Αν σας αρέσει το κοτόπουλο το οποίο είναι και νόστιμο και διαιτητικό, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε την περασμένη Τετάρτη ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο σεφ είπε να ξεφύγει από τις συνηθισμένες συνταγές, έφτιαξε κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
O Χρήστος Μοίρας έδωσε μία light και νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο.
Υλικά της Συνταγής
• 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
• 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 ml λευκό κρασί
• 100 ml ζωμός κοτόπουλου
• 100 γρ. παρμεζάνα
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 400 ml νερό
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι με το νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Παράλληλα σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το αφράτο ρύζι και απολαμβάνουμε την πλούσια βελούδινη γεύση του.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.