O Χρήστος Μοίρας έφτιαξε τη σούπα που θα θες να τρως συνέχεια

Δεν έχετε ξαναμαγειρέψει πιο νόστιμο τραχανά

Τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει και οι βροχές έχουν ξεκινήσει για τα καλά, τι είναι πιο λαχταριστό και νόστιμο από ένα πιάτο ζεστή σούπα; 

Εύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Αυτό σκέφτηκε ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ νόστιμη συνταγή.

Συνταγή για λαχταριστή σούπα βελουτέ με πατάτα και πράσο

Ο σεφ έφτιαξε τραχανά με καμένο βούτυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

•    100 γρ. τραχανάς ξινός ή γλυκός
•    500 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
•    200 ml γάλα
•    30 γρ. βούτυρο
•    50 γρ. φέτα
•    Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

Σ’ μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τον τραχανά. 
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά προσθέτοντας το γάλα σταδιακά. Παράλληλα σ’ ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του φουντουκιού. 
Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το καμένο βούτυρο να πέφτει ζεστό, δημιουργώντας έξτρα γεύση.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top