Τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει και οι βροχές έχουν ξεκινήσει για τα καλά, τι είναι πιο λαχταριστό και νόστιμο από ένα πιάτο ζεστή σούπα;
Αυτό σκέφτηκε ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ νόστιμη συνταγή.
Ο σεφ έφτιαξε τραχανά με καμένο βούτυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 100 γρ. τραχανάς ξινός ή γλυκός
• 500 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
• 200 ml γάλα
• 30 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. φέτα
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ’ μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τον τραχανά.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά προσθέτοντας το γάλα σταδιακά. Παράλληλα σ’ ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του φουντουκιού.
Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τη φέτα από πάνω και το καμένο βούτυρο να πέφτει ζεστό, δημιουργώντας έξτρα γεύση.