Αν είστε λάτρεις των burger και θέλετε να φτιάξετε μόνη σας μία συνταγή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δείτε αυτή που έδωσε την Παρασκευή ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε το πιο απολαυστικό smashed burger.
Υλικά της Συνταγής
• 180 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 1 κρεμμύδι
• 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
• 2 φέτες τυρί τσένταρ
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 1 ψωμάκι μπριός
Για τη σως:
• 3 κ.σ. μαγιονέζα
• ½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Εκτέλεση της Συνταγής
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το κρεμμύδι, το αλάτι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά. Σ’ ένα τηγάνι ψήνουμε τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά. Πατάμε δυνατά κάθε μπαλάκι κιμά με μια σπάτουλα για να σχηματιστούν λεπτά μπιφτέκια. Αφήνουμε να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν είναι έτοιμα, τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ, πάνω σε κάθε μπιφτέκι για να λιώσει.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα υλικά της σως: μαγιονέζα, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο και ταμπάσκο. Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το ψωμάκι μπριός μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς. Αλείφουμε τη σως στο κάτω μέρος του ψωμιού, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, το μαριναρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον (αν χρησιμοποιούμε) και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.