Είστε λάτρης των burgers αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο πέραν των κλασικών;
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη σημερινή συνταγή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε μπέργκερ κοτόπουλο με κρέμα λιαστής ντομάτας και έδειξε στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.
Υλικά για μπέργκερ κοτόπουλο
· 4 ψωμιά μπέργκερ
· 400 γρ. κιμά κοτόπουλο
· 4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 2 αυγά μέτρια
· 4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· 200 γρ λιαστή τομάτα
· 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
· 4 φέτες τυρί
Εκτέλεση για μπέργκερ κοτόπουλο με κρέμα λιαστής τομάτας και τυρί
· Φοράμε γάντια και ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
· Προσθέτουμε την πάπρικα, την σκόνη σκόρδο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
· Χωρίζομε το μείγμα στα 4 και τα πλάθουμε μπιφτέκια.
· Ζεσταίνουμε τα ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι.
· Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 5΄από την μια πλευρά και τα γυρνάμε.
· Σκεπάζουμε τα μπιφτέκια με τις φέτες τυρί, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και το αφήνουμε εκεί 5΄.
· Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ το γιαούρτι με την λιαστή τομάτα και τα χτυπάμε για 3΄να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
· Κόβουμε τα μπέργκερ στη μέση οριζόντια και απλώνουμε στην κάτω μεριά 1 γεμάτη κουταλιά από την κρέμα από την λιαστή τομάτα.
· Τοποθετούμε πάνω από την κρέμα το μπιφτέκι με το τυρί και το σκεπάζουμε με την πάνω μεριά του ψωμιού.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.