Μίνι μπέργκερ με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και φέτα

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν προτιμάτε να μην παραγγείλετε απ' έξω σήμερα που είναι ο τελικός του Conference League και θέλετε κάτι σπιτικό, τότε δοκιμάστε τα μίνι μπέργκερ με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και φέτα, που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης 29/5 στο Breakfast@Star

O Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο light και νόστιμο finger food

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα τη συνταγή:

Υλικά για τα μπέργκερ

  •  600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  80 γρ. ελαιόλαδο

Υλικά για το πέστο Φλωρίνης

  •  200 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  •  2 Σκελίδες σκόρδο
  •  100 γρ. Φουντούκια
  •  10 φύλλα Βασιλικού
  •  100 γρ. φέτα
  •  100 γρ. Ελαιόλαδο
  • ·Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη μαρμελάδα μπέικον

  •  150 γρ. μπέικον σε φέτες
  •  ½ ξερό κρεμμύδι
  •  50 γρ. μηλόξιδο
  •  40 γρ. μέλι
  •  3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •  50 γρ. νερό
  •  ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Υλικά για το σερβίρισμα

  •  10 ψωμάκια μίνι μπέργκερ
  •  10 φέτες από μικρές ντομάτες
  •  100 γρ. μαγιονέζα
  •  10 φύλλα γαλλικό μαρούλι
  •  100 γρ. φέτα

Είστε μακαρονάδες; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή

Εκτέλεση για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

  •  Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  •  Κρατάμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
  • Εκτέλεση για τη μαρμελάδα μπέικον
  •  Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  •  Ψιλοκόβουμε το μπέικον σοτάρουμε πάρα πολύ καλά για περίπου 8’, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
  •  Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λοιπή.
  •  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3’.
  •  Ρίχνουμε τη πάπρικα και σοτάρουμε για 1’.
  •  Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5’.
  •  Αποσύρουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση για τη σύνθεση

  •  Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  •  Πλάθουμε σε 10 μικρά μπιφτεκάκια τον κιμά.
  •  Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  •  Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο για 3 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  •  Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ μας.
  •  Στο ψωμάκι της βάσης ρίχνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, από πάνω το μαρούλι, ύστερα τη ντομάτα, από πάνω το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον, λίγη σπασμένη φέτα.
  •  Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα και καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι από πάνω και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top