Αν προτιμάτε να μην παραγγείλετε απ' έξω σήμερα που είναι ο τελικός του Conference League και θέλετε κάτι σπιτικό, τότε δοκιμάστε τα μίνι μπέργκερ με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και φέτα, που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης 29/5 στο Breakfast@Star.
O Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο light και νόστιμο finger food
Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα τη συνταγή:
Υλικά για τα μπέργκερ
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
Υλικά για το πέστο Φλωρίνης
- 200 γρ. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 2 Σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. Φουντούκια
- 10 φύλλα Βασιλικού
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- ·Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη μαρμελάδα μπέικον
- 150 γρ. μπέικον σε φέτες
- ½ ξερό κρεμμύδι
- 50 γρ. μηλόξιδο
- 40 γρ. μέλι
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. νερό
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Υλικά για το σερβίρισμα
- 10 ψωμάκια μίνι μπέργκερ
- 10 φέτες από μικρές ντομάτες
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 10 φύλλα γαλλικό μαρούλι
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση για το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Κρατάμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
- Εκτέλεση για τη μαρμελάδα μπέικον
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον σοτάρουμε πάρα πολύ καλά για περίπου 8’, μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία και το λίπος.
- Το αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από τα λοιπή.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3’.
- Ρίχνουμε τη πάπρικα και σοτάρουμε για 1’.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5’.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
Εκτέλεση για τη σύνθεση
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε σε 10 μικρά μπιφτεκάκια τον κιμά.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα απλώνουμε σε 2 ταψάκια και φρυγανίζουμε ελαφρά στον φούρνο για 3 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ήρθε η ώρα να στήσουμε τα μπέργκερ μας.
- Στο ψωμάκι της βάσης ρίχνουμε 1 κ.σ. από το πέστο, από πάνω το μαρούλι, ύστερα τη ντομάτα, από πάνω το μπιφτέκι, 2 κ.γ. μαρμελάδα μπέικον, λίγη σπασμένη φέτα.
- Στα καπάκια του μπέργκερ μοιράζουμε τη μαγιονέζα και καπακώνουμε και καρφώνουμε με ένα ξυλάκι από πάνω και απολαμβάνουμε.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.