Θα φωνάξετε στο σπίτι κόσμο για κρασάκι και θέλετε να βρείτε ένα διαφορετικό finger food για να το συνοδεύετε; Μία ιδέα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε τραγανά πιττάκια με τονοσαλάτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά για τη τονοσαλάτα
· 400 γρ. τόνο σε λάδι
· 100 γρ. μαγιονέζα light
· ½ ξερό κρεμμύδι
· 1/3 μάτσο άνηθο
· Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 1 πιπεριά φλωρίνης σε βαζάκι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 4 τορτίγιες μεγάλες 25 εκατοστών
· 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
· 3 κ.σ. νερό
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. μαγιονέζα light
· 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση για τη τονοσαλάτα
· Σε ένα μεγάλο προσθέτουμε το τόνο αφού τον στραγγίξουμε, τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
· Βάζουμε για λίγο στην άκρη.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 200 βαθμούς.
· Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι και το νερό ώστε να κάνουμε μία κόλλα για τα πιττάκια μας.
· Κόβουμε τις τορτίγιες μας στη μέση, διπλώνουμε σε σχήμα κώνου το κάθε μισό και κολλάμε απλώνοντας με ένα πινέλο την αλευρόκολλά που φτιάξαμε.
· Γεμίζουμε με 2 κ.σ. από τη τονοσαλάτα τον κάθε κώνο μέχρι να τελειώσει γέμιση μας.
· Αλείφουμε και το πάνω μέρος με λίγη αλευρόκολλα και κλείνουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
· Σε ένα ταψί 26*36 που έχουμε βάλει λαδόκολλα τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο , αλείφουμε με ελαιόλαδο από επάνω με ένα πινέλο.
· Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
· Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά.
· Ωστόσο ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, τη πάπρικα και το μέλι και σερβίρουμε το ντιπ μας με τα πιττάκια.