Σας αρέσει η ζαμπονοτυρόπιτα; Σας έχουμε την πιο τέλεια συνταγή!
Τελευταία ημέρα της εβδομάδας, και ο Χρήστος Μοίρας μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μαγείρεψε την πιο απολαυστική ζαμπονοτυρόπιτα, με φλογερή γεύση, δείχνοντας στους τηλεθεατές βήμα βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 200 γρ. ζαμπόν
• 200 γρ. γραβιέρα
• 150 γρ. κασέρι
• 100 γρ. φέτα
• 2 αβγά
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν (κομμένο σε μικρά κομμάτια), τη τριμμένη γραβιέρα, το κασέρι, τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντας κάθε φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο και χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Πριν τη σερβίρουμε, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει για να απολαύσουμε τη φλογερή γεύση της ζαμπονοτυρόπιτας!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.