Αν ψάχνετε συνταγή για μπισκότα ο Χρήστος Μοίρας έχει την καλύτερη και την έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο εύκολη συνταγή για soft cookies με μέλι
Υλικά:
• 2 μεγάλα μήλα
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 70 γρ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. κανέλα
• ¼ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. βανίλια
• 70 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. καρύδια
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε τα πιο νόστιμα μπισκότα μπράουνις
Για τη σάλτσα σοκολάτας
• 150 γρ. σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
• 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Μ’ ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια λεία, ρευστή σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μπισκότα με τη ρευστή σοκολάτα περιχύνοντάς την από πάνω ή βουτώντας τα σε αυτήν.