Θέλετε να πάρετε στην παραλία μαζί σας ένα γλυκό σνακ; Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνη σας τα νόστιμα μπισκότα που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Σου αρέσει η βρώμη; Δες light συνταγές για κέικ και μπισκότα
O σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά για μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
· 160γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 50γρ. κακάο
· 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 1 πρέζα αλάτι
· 150 γρ. σοκολάτα 54%
· 2κ.σ βούτυρο
· 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
· 60γρ. καστανή ζάχαρη
· 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· Χυμό από ½ πορτοκάλι
· 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
· 2κ.σ γάλα
· 100γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση για μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
· Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
· Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου τη βανίλια, τις ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
· Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
· Προσθέτουμε και το γάλα.
· Τέλος, ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε να πάνε παντού,
· Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε 2-3κ.σ από το κουρκούτι.
· Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
· Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα σερβίρουμε.