Αν σας αρέσει το κοτόπουλο αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε συνέχεια μόνο με πατάτες στον φούρνο ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει μία νέα πρόταση.
Σας αρέσει το κοτόπουλο; Άλλη μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Ο σεφ πρότεινε στους τηλεθεατές του breakfast@star να το φτιάξουν στην κατσαρόλα με πατάτες και να προσθέσουν και αγκινάρες.
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα-βήμα τη συνταγή.
Υλικά για το κοτόπουλο με αγκινάρες
· 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
· 500 γρ. αγκινάρες
· 2 μεγάλες πατάτες
· 80 γρ. Ελαιόλαδο
· 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 2 Κρεμμύδια
· 1 Καρότο
· 2 σκ. Σκόρδο
· 100 γρ. Λευκό κρασί
· Χυμό από 1 λεμόνι
· 500 γρ. Νερό
· 1 κ.σ. Ρίγανη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· Φέτες φρυγανισμένου ψωμιού
· 50 γρ. Ελαιόλαδο
· Λεμόνι, σε φέτες
· Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση για το κοτόπουλο με αγκινάρες
· Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
· Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο.
· Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
· Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
· Το αποσύρουμε σε ένα πιάτο για τη συνέχεια.
· Κόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
· Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
· Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
· Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
· Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος!
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.