Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο

Συνταγή για χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο

Θέλετε να φτιάξετε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα για την οικογένειά σας;

Eίστε μακαρονάδες; Δείτε μία σούπερ συνταγή

Ξεφύγετε από τα κλασικά και φτιάξτε τη συνταγή που έδωσε σήμερα στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης

Ο σεφ έφτιαξε μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Συνταγή για κρεμώδη σπαγγέτι με μπέικον

Υλικά για τη Συνταγή 


● 1,2 κιλά Κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
● 1 πακέτο Μακαρόνια χονδρά No3
● 2 Ξερά κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια
● 1 Καρότο μικρό
● 3 Σκελίδες σκόρδο
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 60 γρ. Κρασί κόκκινο
● 800 γρ. Ντοματίνια σε σάλτσα
● 200 γρ. Ζωμό λαχανικών
● 2 Φύλλα δάφνης
● 1 κ.γ. Μπούκοβο γλυκό
● 1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1/2 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
● 10 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
● 2 κ.σ. Βούτυρο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά

● 120 γρ. ξινομυζήθρα

Εύκολη συνταγή για ριγκατόνι με μοσχαράκι

Εκτέλεση της Συνταγής

● Σε κατσαρόλα με πλατιά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τις μερίδες κοτόπουλο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
● Σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλο για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
● Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
● Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
● Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
● Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τη σάλτσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την κανέλα, το μπαχάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
● Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά.
● Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
● Προσθέτουμε νερό σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
● Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
● Σουρώνουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
● Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια, από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και την ξινομυζήθρα σπασμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top