Συνταγή για κρεμώδη σπαγγέτι με μπέικον

Η συνταγή του Βαρθαλίτη για λαχταριστή μακαρονάδα

Αν είστε μακαρονάδες και θέλετε να δοκιμάσετε μία συνταγή διαφορετική από τις κλασικές δείτε αυτή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε κρεμώδη σπαγγέτι με μπέικον και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

Υλικά της Συνταγής

· 500γρ. βίδες
· 3-4 λίτρα νερό
· 250γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο σε μικρά κομμάτια
· 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 235γρ. κρέμα γάλακτος
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 150γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση της Συνταγής

· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν τα στραγγίξουμε.
· Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον περίπου 7-9 λεπτά.
· Αποσύρουμε το μπέικον από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτας.
· Αφαιρούμε όλο το λίπος του μπέικον εκτός από 1 κουταλιά της σούπας.
· Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρωματιστεί.
· Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας καεί.
· Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
· Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να πήζει η σάλτσα.
· Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το υγρό ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
· Αλατοπιπερώνουμε.
· Προσθέτουμε τις βίδες στη σάλτσα, μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα καλά.
· Σερβίρουμε τις βίδες πασπαλίζοντας με γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top