Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα

Συνταγή για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα

Αν είστε μακαρονάς και θέλετε συνεχώς να δοκιμάζετε νέες και εύκολες συνταγές, δείτε το «πιάτο» που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα.

Υλικά για Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα

· 300 γρ. μπρόκολο, σπασμένο σε μπουκετάκια
· 300 γρ. κοχύλι, ζυμαρικά
· 1 κ.σ. κουκουνάρι
· 1 ματσάκι βασιλικό
· 1 σκ. σκόρδο, μεγάλη
· 2 κ.σ. παρμεζάνα, ψιλοκομμένη
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 50 γρ. καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
· 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
· 1 λίτρο νερό
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα

· Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό ελαφρώς αλατισμένο να βράσει.
· Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά.
· Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.
· Βάζουμε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε 1-2 λεπτά νωρίτερα.
· Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
· Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ ,με τα κουκουνάρια, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Ελάχιστο πιπέρι και αλάτι γιατί η πανσέτα είναι αλμυρή από μόνη της.
· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
· Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου στα ντοματίνια και την πανσέτα και αραιώνουμε με λίγο νερό ζυμαρικών.
· Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top