Αν είστε μακαρονάς και θέλετε συνεχώς να δοκιμάζετε νέες και εύκολες συνταγές, δείτε το «πιάτο» που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα.
Υλικά για Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα
· 300 γρ. μπρόκολο, σπασμένο σε μπουκετάκια
· 300 γρ. κοχύλι, ζυμαρικά
· 1 κ.σ. κουκουνάρι
· 1 ματσάκι βασιλικό
· 1 σκ. σκόρδο, μεγάλη
· 2 κ.σ. παρμεζάνα, ψιλοκομμένη
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 50 γρ. καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
· 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
· 1 λίτρο νερό
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα
· Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό ελαφρώς αλατισμένο να βράσει.
· Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά.
· Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.
· Βάζουμε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε 1-2 λεπτά νωρίτερα.
· Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
· Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ ,με τα κουκουνάρια, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Ελάχιστο πιπέρι και αλάτι γιατί η πανσέτα είναι αλμυρή από μόνη της.
· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
· Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου στα ντοματίνια και την πανσέτα και αραιώνουμε με λίγο νερό ζυμαρικών.
· Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.