Eίστε μακαρονάδες; Δείτε μία σούπερ συνταγή

Φτιάξε και εσύ τη λαχταριστή μακαρονάδα που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Αν είστε μακαρονάδες και θέλετε να δοκιμάζεται συνεχώς νέες συνταγές με πρωταγωνιστή «τα μακαρόνια», δείτε το σημερινό πιάτο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.

 


Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. Ο σεφ έφτιαξε μακαρονάδα μπολονέζ με γραβιέρα. 

Η αυθεντική συνταγή για πέστο βασιλικού

Υλικά της Συνταγής 

· 500 γρ. πέννες
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κιλό κιμά λάπα ή σπάλα
· 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 1 καρότο τριμμένο
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 400 γρ. κονκασε ντομάτας
· 400 γρ. ζεστό νερό
· 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 ξύλο κανέλλας
· 2 φύλλα δάφνης
· 200 γρ. γάλα πλήρες 3,5%
· 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
· 100 γρ. γραβιέρα αγελάδος
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέτα

 

Εκτέλεση της Συνταγής 

 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
· Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
· Προσθέτουμε τις κονκασέ ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, τη δάφνη και ρίγανη.
· Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει.
· Στα τελευταία 10’ προσθέτουμε και το γάλα.
· Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο, κοχλάζον νερό για 1’ λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
· Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
· Σερβίρουμε τις πέννες μπολονέζ ζεστές με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα από πάνω!

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top