Αν είστε μακαρονάδες και θέλετε να δοκιμάζεται συνεχώς νέες συνταγές με πρωταγωνιστή «τα μακαρόνια», δείτε το σημερινό πιάτο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.
O σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. Ο σεφ έφτιαξε μακαρονάδα μπολονέζ με γραβιέρα.
Υλικά της Συνταγής
· 500 γρ. πέννες
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κιλό κιμά λάπα ή σπάλα
· 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 1 καρότο τριμμένο
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 400 γρ. κονκασε ντομάτας
· 400 γρ. ζεστό νερό
· 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 ξύλο κανέλλας
· 2 φύλλα δάφνης
· 200 γρ. γάλα πλήρες 3,5%
· 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
· 100 γρ. γραβιέρα αγελάδος
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
· Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
· Προσθέτουμε τις κονκασέ ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, τη δάφνη και ρίγανη.
· Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει.
· Στα τελευταία 10’ προσθέτουμε και το γάλα.
· Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο, κοχλάζον νερό για 1’ λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
· Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
· Σερβίρουμε τις πέννες μπολονέζ ζεστές με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα από πάνω!