Αν είσαι μακαρονάς αλλά έχεις βαρεθεί να καταναλώνεις τις κλασικές μακαρονάδες δοκίμασε αυτή τη νέα συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.
O σεφ ετοίμασε ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Mας έδειξε μάλιστα και πώς μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πέστο βασιλικού.
Υλικά για τα ζυμαρικά
· 500γρ. φιογκάκια
· 3-4 λίτρα νερό
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 στήθη κοτόπουλου, σε κύβους
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών - Όσοι δεν αγαπούν το κρέας θα το λατρέψουν
Υλικά για το πέστο βασιλικού
· 100 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
· 200γρ. ελαιόλαδο
· 3 σκ. σκόρδο
· 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
· 3 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
· Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 50γρ. από το νερό τους.
· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.
· Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7-8 λεπτά.
· Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το πέστο βασιλικού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
· Ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε προηγουμένως τα ζυμαρικά τη σάλτσα πέστο, τα ζυμαρικά μας, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Εκτός φωτιάς.
· Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
· Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας πασπαλίζοντας τα με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.