Εύκολη συνταγή για ριγκατόνι με μοσχαράκι

Άλλη μία ενδιαφέρουσα συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε άλλη μία ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή.

Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

Ο σεφ ετοίμασε ριγκατόνι με μοσχαράκι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Έχετε έξι ευρώ; Φτιάξτε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα

Υλικά για ριγκατόνι με μοσχάρι

· 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, σε κύβους
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
· 1 καρότο, σε κύβους
· 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 80 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
· 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· 1 λίτρο νερό
· 500 γρ. ριγκατόνι
· 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για ριγκατόνι με μοσχάρι

· Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

· Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε απαλά.

· Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί, 2-3 λεπτά προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα 3/4 τα υλικά.
· Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
· Στην συνέχεια, σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ριγκατόνι 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι μας λέει η συσκευασία.
· Στραγγίζουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, ανακατεύουμε.
· Βράζουμε να δέσει η σάλτσα μας μαζί με τα ριγκατόνι, για 4-5 λεπτά.
· Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και το θυμάρι. Αναμειγνύουμε και σερβίρουμε κατευθείαν.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top