Κατσικάκι στη γάστρα με στραγγιστό γιαούρτι

Συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και αν ψάχνετε να βρείτε μία διαφορετική συνταγή με κατσικάκι για την οικογένεια και τους συγγενείς σας, δείτε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή breakfast@star.

Πάσχα: Do-It-Yourself στο φετινό τραπέζι - Πόσο θα κοστίσει

Υλικά για τη Συνταγή 

· 2 κιλά μπούτι από κατσικάκι ή αρνί
· 1,2 κιλό baby πατάτες
Για τη μαρινάδα του κρέατος
· 50 γρ. μουστάρδα
· 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
· 50 γρ. μέλι
· ξύσμα και χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
· 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
· 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
· 5 σκελίδες σκόρδο
· 2 κουτ.σούπας ρίγανη ξερή
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· αλάτι
· πιπέρι
· 300 γρ. νερό

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170ο C στον αέρα.
· Κόβουμε τις baby πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο που να χωράει και το μπουτάκι. Βάζουμε από πάνω και το μπούτι από το κατσίκι.
· Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, το φρέσκο θυμάρι, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα χτυπάμε ώσπου να ομογεννοποιηθούν.
· Απλώνουμε το μείγμα μας από το μπλέντερ στο κατσικάκι μας και στις πατάτες για να πάει παντού.
· Βάζουμε στο ταψί το νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο πολύ καλά.
· Ψήνουμε για 3:15 ώρες σκεπασμένο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά από πάνω και λίγο γιαούρτι.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top