Ιταλικά κεφτεδάκια φούρνου

H συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη στους τηλεθεατές του Star

Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους αρέσουν τα κεφτεδάκια! Γι’ αυτό και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη συνταγή. 

Τέτοια light και νόστιμα κεφτεδάκια δεν έχετε ξαναφάει

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, έφτιαξε ιταλικά κεφτεδάκια φούρνου και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί

Υλικά για τα κεφτεδάκια 

· 800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
· 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 100γρ. πεκορίνο, τριμμένη
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· ½ κ.γ κανέλα
· ½ κ.γ ρίγανη
· ½ κ.γ πάπρικα καπνιστή
· ½κ.γ σκόνη σκόρδου
· ½κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
· 120γρ. νερό
· 2 αυγά
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

· 800γρ. ντομάτα κονκασε
· 250γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
· 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Υλικά για σερβίρισμα
· Πουρές πατάτας
· Ρύζι μπασμάτι

Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

Εκτέλεση για Ιταλικά κεφτεδάκια φούρνου

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη φρυγανιά με το πεκορίνο, το μαιντανό ψιλοκομμένο, τη κανέλα, τη ρίγανη, τη πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού το αλάτι και το πιπέρι.
· Προσθέτουμε το νερό και τα αυγά.
· Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια 30γρ.
· Τα τοποθετούμε σε πυρέξ με λαδόκολλα.
· Περιχύνουμε από πάνω την ντομάτα κονκασε.
· Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
· Αποσύρουμε σκορπίζουμε παντού με μοτσαρέλα και φρέσκα φύλλα ρίγανης.
· Επιστρέφουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
· Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top