Τέτοια light και νόστιμα κεφτεδάκια δεν έχετε ξαναφάει

Συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και αμύγδαλα

Αν ψάχνετε μία light και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή breakfast@star.

Κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας, δυόσμο και αμύγδαλα. 

Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς

Υλικά για τον  κιμά γαλοπούλας

 1 κιλό γαλοπούλα σε κιμά
· 2κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
· 1 κ.γ κουρκουμά
· 40γρ. φρυγανιά τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 5-6 φύλλα φρέσκο δύοσμο, ψιλοκομμένο
· 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
· 2κ.σ ελαιόλαδο
· 800γρ. ντομάτα κονκασε
· 1κ.σ πελτέ ντομάτας
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 1 πρέζα ζάχαρη
· 1κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
· 200γρ. νερό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1κ.σ βούτυρο
· 30γρ. αμύγδαλα φιλέ
Υλικά για πουρέ πατάτας
· 1 κιλό Πατάτες
· 150 γρ. Βούτυρο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τον κιμά

· Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και αναμειγνύουμε καλά.
· Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 20 κεφτεδάκια περίπου.
· Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
Εκτέλεση για το πουρέ πατάτας
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
· Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο.
· Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες.
Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας
· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
· Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει τα αρώματα του και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
· Φέρνουμε σε βρασμό.
· Τοποθετούμε απαλά τα κεφτεδάκια στην σάλτσα.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε μερικώς την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μερικές φορές, 15-18 λεπτά.
· Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί σε μια παχιά σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
· Σε ένα μικρό τηγάνι με βούτυρο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
· Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top