Σου αρέσει το σπανάκι; Δες μερικές ωραίες συνταγές

Εύκολες συνταγές με πρωταγωνιστή το σπανάκι

Αν σου αρέσει το σπανάκι και ψάχνεις να βρεις νόστιμες συνταγές, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες.

Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά

Λαζάνια με σπανάκι και λευκή σάλτσα

Υλικά

•    12 – 15 φύλλα λαζάνια
•    60 – 75 γρ. ελαιόλαδο
•    250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο)
•    500 γρ. κατίκι ή κρεμώδες τυρί
•    2 αυγά
•    60 γρ. βούτυρο
•    30 γρ. αλεύρι
•    1 λίτρο γάλα
•    3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
•    400 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
•    Aλάτι – πιπέρι

Quiche σπανάκι

Υλικά για Quiche σπανάκι
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
· 1κ.σ. ελαιόλαδο, συν έξτρα
· 300γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
· 200γρ. μπέικον
· 5 μεγάλα αυγά
· 300γρ. γκούντα
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή

Εκτέλεση για Quiche σπανάκι


· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φέτες μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σπανάκι στραγγισμένο και το ζαμπόν σε κύβους.
· Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία, για 5-6 λεπτά.
· Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
· Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη γκούντα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
· Προσθέτουμε πιπέρι στο μείγμα σπανακιού. Ανακατεύουμε καλά.
· Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί 24εκ.
· Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
· Σερβίρουμε.


Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής 

3 Φρέσκα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 κ.σ. ανηθο 1 κ.σ. μαϊντανό 500 γρ. σπανάκι 150 γρ. γιαούρτι 4 Αυγά 100 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά 300 γρ. Φέτα σκληρή 50 γρ. ελαιόλαδο 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Αυγό 20 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση της Συνταγής

• Πλένουμε το σπανάκι και χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί. • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά. 1 26/5/23, 3:43 μ.μ. • Αφαιρούμε από το μπολ με το σπανάκι τα υγρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά. • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τη σπανακόπιτα. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 20x30 εκ. . • Μεταφέρουμε στο ταψί τη σπανακόπιτα. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη και αναμειγνύουμε. • Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 45 λεπτά.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top