Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά

Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Για τους μακαρονάδες προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης και έτσι έφτιαξε μία σούπερ μακαρονάδα με τυριά. 

Ριγκατόνι με κολοκύθα, μπέικον και καπνιστό τυρί

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star ετοίμασε ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά της Συνταγής 

500 γρ. Ζυμαρικά ριγκατόνι, 500 γρ. μανιτάρια σαπινιόν , 1 1/2 ξερό κρεμμύδι,  2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας, 300 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή 1 κ.σ. μουστάρδα 100 γρ., κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών ,25 γρ. βούτυρο φρέσκο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ξεχάστε τα συνηθισμένα- Δείτε μία διαφορετική συνταγή με ριγκατόνι

Για το σερβίρισμα 

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι, Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση της Συνταγής 

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας. • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα κρατάμε ζεστά. • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια, ξεφλουδίζουμε από μέσα προς τα έξω και κόβουμε σε χοντρές φέτες. • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το φρέσκο θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 2 λεπτά. • Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό. • Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά ζεστά, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα τυριών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. • Σε ένα πυρέξ 25x35 εκ. μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top