Μία διαφορετική συνταγή για μακαρονάδα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Ο σεφ ετοίμασε ριγκατόνι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές και έδειξε στους τηλεθεατές πώς να το φτιάξουν.
Υλικά της Συνταγής
500 γρ. ριγκατόνι, 500 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς το κόκαλο, 1/2 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 πιπεριά πορτοκαλί, 1 πιπεριά κίτρινη, 2 Πιπεριές φλωρίνης, 1 κ.σ. Πάστα ντομάτας 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ 3 κ.σ. Ελαιόλαδο 60 γρ. Κόκκινο κρασί 250 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών, 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας. • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές. • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε σοτάρουμε για 1 λεπτό. • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα 2/3 από την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. • Σε ένα πυρέξ 25x35 εκ. μεταφέτουμε το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.