Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε το κλασικό «κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο» δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που πρότεινε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.
Ο σεφ έφτιαξε κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια και έδειξε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.
Ξεχάστε τα συνηθισμένα- Δείτε μία διαφορετική συνταγή με ριγκατόνι
Υλικά για το κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια
● 4 Φιλέτα κοτόπουλο
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Κρεμμύδι μικρό
● 2 Σκελίδες σκόρδο
● 200 γρ. Ντοματίνια
● 120 γρ. Φρέσκο σπανάκι
● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● 500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια
● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
● Φοράμε γάντια και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. .
● Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
● Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, αλάτι πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
● Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.