Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια

Μία συνταγή για αρχάριους στην κουζίνα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε το κλασικό «κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο» δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που πρότεινε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.

Σας αρέσει το κοτόπουλο; Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή

Ο σεφ έφτιαξε κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια και έδειξε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.

Ξεχάστε τα συνηθισμένα- Δείτε μία διαφορετική συνταγή με ριγκατόνι

Υλικά για το κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια

● 4 Φιλέτα κοτόπουλο
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Κρεμμύδι μικρό
● 2 Σκελίδες σκόρδο
● 200 γρ. Ντοματίνια
● 120 γρ. Φρέσκο σπανάκι
● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● 500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο κάρι με κάσιους στο λεπτό

Για το κοτόπουλο Τοσκάνης με μακαρόνια

● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
● Φοράμε γάντια και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. .
● Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
● Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, αλάτι πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
● Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top