Κοτόπουλο κάρι με κάσιους στο λεπτό

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο

Σας αρέσει το κοτόπουλο αλλά θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική συνταγή; Δοκιμάστε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Πανεύκολος σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε κοτόπουλο κάρι με κάσιους στο λεπτό.

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής 

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. κορν φλάουρ 2 κ.σ. κάρι 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα) 1 λευκό κρεμμύδι μεγάλο 60 γρ. κάσιους 250-300 γρ. νερό 1 κ.σ. μέλι. φρέσκο κόλιανδρο.

Για το ρύζι 

250 γρ. Ρύζι 
500 γρ. Νερό

Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

• Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από λάιμ και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια πάστα. • Προσθέτουμε στο μπολ το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί. • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες , τα κάσιους, το νερό, το ξύσμα και το χυμό από λάιμ, ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.

Για το ρύζι  • Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό ώστε να φύγει το περιττό άμυλο. • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-13 λεπτά. • Αποσύρουμε από τη φωτιά και "σπάμε" το ρύζι με ένα πιρούνι. • Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Δείτε το breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top