Πανεύκολος σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Η πρόταση του Σταύρου Βαρθαλίτη για το Σαββατοκύριακο!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε και σήμερα Παρασκευή (26/05) στην κουζινά του Breakfast@Star κι ετοίμασε το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων.

Λαχταριστά μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά!

Ο γνωστός chef έδειξε βήμα - βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν σπιτικό γύρο κοτόπουλο.

Για τον γύρο κοτόπουλο

  • 1 κιλό Κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
  • 11/2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
  • 7 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλη Πατάτα
  • 3 ξύλινα Καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. Γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. Μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 6 Πίτες για σουβλάκι
  • 1 Ντομάτα
  • 1/2 Ξερό κρεμμύδι

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση για τον γύρο κοτόπουλο

  • Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαρινάδα για λίγο σε μια άκρη.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε στο ξύλο κοπής το κοτόπουλο, σε κομμάτια περίπου 10x10 εκ. το καθένα, τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια μας, ώστε να τα αγκαλιάσει.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
  • Ξεφλουδίζουμε την πατάτα, κόβουμε με το μαχαίρι, επίπεδη τη μία μεγάλη της πλευρά και τη βάζουμε να πατάει με την κομμένη της πλευρά στο κέντρο του ταψιού 25x35 εκ. .
  • Καρφώνουμε 2-3 μεγάλα ξύλα για σουβλάκι επάνω στην πατάτα, με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
  • Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, χρησιμοποιούμε σαν βάση τα ξύλα, πιάνουμε ένα-ένα τα φιλέτα κοτόπουλο, τα τρυπάμε στο κέντρο τους και τα περνάμε σε αυτά χωρίς να τα πιέζουμε αναμεταξύ τους (αν είναι μεγάλα τα διπλώνουμε).
  • Τυλίγουμε το κοτόπουλο περιμετρικά με αλουμινόχαρτο, ώστε να το καλύψουμε και ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 80 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αλείφουμε με ένα πινέλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, ώστε να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το σερβίρισμα

  • Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου τις πίτες για 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια σαν γύρο, το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και κόβουμε τη ντομάτα μαζί με το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Αλείφουμε τις πίτες στο κέντρο κατά μήκος με τη σάλτσα γιαουρτιού, μοιράζουμε ισόποσα από πάνω τον γύρο κοτόπουλο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, κλείνουμε τις πίτες σε ρολό και τις τυλίγουμε με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Σερβίρουμε με τις ζεστές πίτες σε κομμάτια.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top