Λαχταριστά μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά!

Συνταγή για τα πιο λαχταριστά μακαρόνια

Αν όχι σε όλους τότε στους περισσότερους αρέσει να τρώνε μακαρόνια με κιμά. Και μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαγητό αλλά ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει κάποια tips στους τηλεθεατές του breakfast@star για να κάνουν  το φαγητό τους πιο νόστιμο.

Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα

 

Τα υλικά της Συνταγής 

1 συσκευασία σπαγγέτι

· 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα
· 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
· 60 γρ. Βούτυρο
· 1 Ξερό κρεμμύδι
· 1 Σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
· 150 γρ. Κόκκινο κρασί
· 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
· 1 κ.γλ. Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
· 1 στικ Κανέλας
· 2 Φύλλα δάφνης
· 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
· 750 γρ. Ζωμό κοτόπουλο ή νερό
· 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
· 2-3 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σκιουφιχτά με σάλτσα ντομάτας και μυζήθρα - Όνειρο!

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε μία κατσαρόλα που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά και σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.  Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα, τον “σπάμε” με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.  Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλάτι και ζάχαρη (αν χρειάζεται να ισορροπήσει η οξύτητα) και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. • Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα.  Σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο
μαγειρέματος της συσκευασίας.  Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τον κιμά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Σερβίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top