Light συνταγή για ογκρατέν λαχανικών- Δείτε τι προτείνει ο Νίκος Μουτσινάς

Φτιάξε μόνη σου το πιο νόστιμο ογκρατέν λαχανικών

Δείτε στο βίντεο μία συνταγή για ογκρατέν που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο breakfast@star

Η vegan κουζίνα αρέσει στον Νίκο Μουτσινά και έδωσε στους αναγνώστες του περιοδικού you weekly μία νόστιμη και light συνταγή.

Μπριάμ με λαχανικά στο φούρνο - Εύκολη συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ο ηθοποιός έφτιαξε ογκρατέν λαχανικών.

Yλικά

1 μεσαίο κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
2 καρότα σε κομματάκια
2-3 πατάτες σε μεσαία κομμάτια
1 συσκευασία μικρά λευκά μανιτάρια
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των μανιταριών
Λίγο αλάτι
2 κ. σούπας μπαχαρικό λαχανικών 
Τριμμένο νηστίσιμο τυρί 
Μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου 
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
80γρ. φυτικό βούτυρο
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει Μπριάμ με Μοσχάτο κρασί και Βαλσάμικο

Εκτέλεση της συνταγής 

Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να είναι al dente. Τα λευκά μανιτάρια τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, και έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ταψί, με λίγο ελαιόλαδο, μπαχαρικό λαχανικών και αλάτι. 

Για τη μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και σιγά- σιγά προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μετά τη ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά και ρίχνουμε μπόλικο νηστίσιμο τυρί. Ψήνουμε  στους 190 βαθμούς στον αέρα μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top