Μπριάμ με λαχανικά στο φούρνο - Εύκολη συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Γευστικό λαδερό φαγητό για όλη την οικογένεια!

Μπριάμ με λαχανικά στον φούρνο μαγείρεψε ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Με χρόνο προετοιμασίας τα 15 λεπτά και χρόνος ψησίματος τα 65’, φτιάξτε μια εύκολη, νόστιμη συνταγή για τέσσερα άτομα. Ένα μικρό καλοκαιρινό έπος!

Υλικά 

•    2 καρότα μεσαία 
•    2 κολοκύθια μεσαία 
•    2 πατάτες μεσαίες 
•    3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
•    1 μελιτζάνα 
•    1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι 
•    2 σκελίδες σκόρδο 
•    400 γρ. ντομάτα κόν κασέ
•    2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
•    1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη 
•    100 γρ. ελαιόλαδο 
•    2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
•    150 γρ. τυρί φέτα  
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Υλικά για σερβίρισμα 
•    4 φέτες ψωμί 
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο 
•    1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη 

Εκτέλεση 

•    Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. 
•    Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας με νερό και τα στεγνώνουμε.
•    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, μετά σε φέτες μέχρι 2 εκατοστά σε πάχος και τα μεταφέρουμε στο ταψί (25*33). 
•    Κόβουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια στη μέση κατά μήκος, μετά σε φέτες μέχρι 2 εκατοστά σε πάχος και τα προσθέτουμε στο ταψί. 
•    Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια κατά μήκος, στη συνέχεια σε φέτες μέχρι 2 εκατοστά σε πάχος και τις μεταφέρουμε στο ταψί. 
•    Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο ταψί.
•    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ντομάτα κον κασέ, το πελτέ ντομάτας, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα μεγάλο κουτάλι. 
•    Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στο ταψί με τα λαχανικά, φοράμε γάντια και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας. 
•    Ραντίζουμε τα λαχανικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35’ με 40’. 
•    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, φοράμε γάντια σπάμε σε κομμάτια τη φέτα τυρί και το απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα λαχανικά μας. 
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι το φαγητό μας να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 20’ με 25’.
•    Αλείφουμε ομοιόμορφα τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, στις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε για 5’ στο φούρνο, να φρυγανιστούν.
•    Σερβίρουμε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, το φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε.     

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top