Εύκολη συνταγή για πολύχρωμο mac 'n' cheese με αρακά και καρότο!

Μία συνταγή για αρχάριους στην κουζίνα

 Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε πολύχρωμο mac 'n' cheese με αρακά και καρότο μας έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη συχνότητα του Star!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την τέλεια ιδέα για πρωινό γεύμα!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και ετοίμασε πολύχρωμο mac 'n' cheese με αρακά και καρότο!

Υλικά για τη Συνταγή 

500 γρ.  ζυμαρικά 
● 1 Καρότο μέτριο
● 250 γρ. Αρακάς
● 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 100 γρ. Βούτυρο
● 1.000 ml Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο πλήρες
● 1/2 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μεσαίο
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 200 γρ. Τριμμένο τυρί τσένταρ
● 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πολύχρωμο mac 'n' cheese

● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
● Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά.
● Ρίχνουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ, για περίπου 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αρακά, το καρότο τριμμένο στην χοντρή μεριά του τρίφτη και ανακατεύουμε για ακόμα 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο τσένταρ, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αφομοιωθεί το τυρί με την μπεσαμέλ.
● Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top