Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την τέλεια ιδέα για πρωινό γεύμα!

Συνταγή για τραγανή πίτσα σφολιάτας

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε για πρωινό συνέχεια τα ίδια, ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία ωραία ιδέα.

Τα μυστικά για πίτσα με τραγανή ζύμη - Εύκολη συνταγή από το MasterClass!

Ο σεφ ετοίμασε τραγανή πίτσα σφολιάτας για πρωινό και μας έδειξε ολόκληρη τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής 

1 Φύλλο σφολιάτας
● 500 γρ. Χωριάτικο λουκάνικο
● 4 Αυγά μεγάλα
● 50 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
● 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
● 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 50 γρ. Ελαιόλαδο
● 20 γρ. Βούτυρο για το άλειμμα
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πίτσα

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200ο C.
● Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Σοτάρουμε το λουκάνικο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια 1εκ. για 3 λεπτά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
● Αλείφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της βάσης και στα τοιχώματα ενός ταψιού 33x23εκ. .
● Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη βάση και στα τοιχώματα.
● Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά μαζί με το γάλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σφολιάτα.
● Προσθέτουμε το σοταρισμένο λουκάνικο και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
● Αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, να σφίξει.
● Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Δείτε το breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top