Τα μυστικά για πίτσα με τραγανή ζύμη - Εύκολη συνταγή από το MasterClass!

Τips για την τέλεια συνταγή pizza alla pala

Mία ξεχωριστή πίτσα έφτιαξε ο Δημήτρης Φραγκογιάννης που βρέθηκε καλεσμένος στο MasterClass της Κυριακής. 

Ο σεφ έδειξε στους διαγωνιζόμενους τους MasterChef αλλά και στους τηλεθεατές τη διαδικασία, δείχνοντας όλα τα μυστικά για ένα τραγανό φύλλο! 

Pizza alla pala 

Υλικά της Συνταγής 

1000 γρ. Αλεύρι 
5 γρ. Νωπή Μαγιά
30 γρ. Αλάτι
30 γρ. Ελαιόλαδο
750 γρ. Νερό

ΜasterClass: Η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά για Shoyu Ramen

Τα μυστικά για πίτσα με τραγανή ζύμη - Εύκολη συνταγή από το MasterClass!

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ αλεύρι, μαγιά, αλάτι και 700 γρ. νερό. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 2’ στην αργή ταχύτητα και 9-11’ στη γρήγορη. Στα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα 50 γρ. νερό. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
Ξεκούραση ζύμης: 60’
Δίπλωμα ζύμης
Ξεκούραση ζύμης: 60’
Δίπλωμα ζύμης
Ξεκούραση στο ψυγείο 24 ώρες
Κόψιμο: 300 γρ.
Προπλάσιμο σε σχήμα οβάλ
Ξεκούραση: 30’
Ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας με τα δάχτυλα
Προψήνουμε: 200-220 °C για 4-6’

Γεμίζουμε με υλικά και ψήνουμε 230 °C για 4-6’
Γέμιση 1η: πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα φρέσκια, παρμεζάνα flakes, ελαιόλαδο, Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Γέμιση 2η: πουρές κολοκύθας, μοτσαρέλα φρέσκια, κρεμμύδι ξερό, προσούτο, αλάτι χονδρό, κολοκυθόσπορος
Γέμιση 3η: τριμμένη γκούντα, τριμμένη edam, ανθότυρο, μέλι, πιπεριά τσίλι, παρμεζάνα flakes


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top