ΜasterClass: Η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά για Shoyu Ramen

Τι είναι το Shoyu Ramen που έφτιαξε ο καταξιωμένος σεφ;

Μία συνταγή με άρωμα Ιαπωνίας έφτιαξε ο Σωτήρης Κοντιζάς στο MasterClass.

MasterClass: Κοντιζάς και Καπώνης ετοιμάζουν μία ενδιαφέρουσα συνταγή

Ο καταξιωμένος σεφ και κριτής του MasterChef έφτιαξε Shoyu ramen, πιάτο ιδιαίτερα δημοφιλές στο Τόκυο. 

Ίσως η πιο απρόσμενη αποχώρηση στο MasterChef 2023!

Το συγκεκριμένο πιάτο  φτιάχνεται από το βράσιμο κόκκαλων κοτόπουλου ή χοιρινού σε ζωμό. Πολλές φορές προστίθενται επίσης αποξηραμένες σαρδέλες, φύκια και ντάσι για να δώσουν στον ζωμό λίγο περισσότερο βάθος μαζί με το καρύκευμα φυσικά από σάλτσα σόγιας.

Συνταγή για Τare

20 g kombu

20 g shitake

500 g νερό

500 g soya

7 g αλάτι ψιλό

6 g ζάχαρη λευκή

2 g fish sauce

50 ml sake

50 ml mirin

Μουλιάζουμε για 24 ώρες το kombu και τα shitake στο νερό, τη σόγια, το μίριν και το σάκε. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στους 60 βαθμούς για μία ώρα. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε.

Ζωμός κοτόπουλο

6 kg φτερούγες κοτόπουλο

6 kg νερό φίλτρου

100 g καρότο

200 g πράσο

200 g λευκό κρεμμύδι

50 g σκόρδο

Λαρδί χοιρινό iberico

Για τον ζωμό κοτόπουλου, βράζουμε τις φτερούγες και το νερό φίλτρου στη χύτρα για 45 λεπτά χωρίς να κάνουμε αποσυμπίεση, ώστε να βγει διαυγής ο ζωμός. Σουρώνουμε σε δοσομετρητή, που έχουμε τα καρότα, το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

Ramen Noodles

1 κιλό αλεύρι iaquone pizza napoletana

400 g νερό

12 g BAKED SODA (σόδα που έχουμε ψήσει στους 120 βαθμούς για 2 ώρες)

10 g αλάτι ψιλό

Εκτέλεση 

Διαλύω τη σόδα και το αλάτι στο νερό μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σόδα. Στον κάδο του μίξερ βάζω το αλεύρι και έπειτα προσθέτω το νερό σε 3 δόσεις.

Σε αυτό το στάδιο το ζυμάρι πρέπει να μοιάζει με άμμο, έπειτα βάζω σε σακούλα vacuum και πατάω με τον πλάστη, ώστε να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι και ξεκουράζω το λιγότερο για 30 λεπτά.

Όσο περισσότερο μείνει το ζυμάρι στο στάδιο αυτό, τόσο πιο εύκολο θα είναι μετά το άνοιγμα, καθώς ενυδατώνεται καλύτερα το αλεύρι.

Ξεκινάω το άνοιγμα. Χωρίζω το ζυμάρι σε κομμάτια και περνάω από το 1 της μηχανής ζυμαρικών. Σε αυτή τη φάση θα περνάει δύσκολα. Συνεχίζω περνώντας από το 2 και μετά από το 3. Διπλώνω στη μέση και επιστρέφω στη θέση 2. Διπλώνω πάλι και περνάω από το 1. Μετά πάλι από το 2 και τέλος από το 3. Τώρα πια το ζυμάρι έχει γίνει ελαστικό και λείο. Σκεπάζω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Ανοίγω μέχρι το επιθυμητό πάχος και κόβω στο εξάρτημα της μηχανής στο επιθυμητό σχήμα ή και στο χέρι στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Toppings

φρέσκο κρεμμύδι

enoki mushrooms

narutomaki

tackuan

αυγό ramen

Αυγό ramen-ajitama

Βράζουμε τα αυγά για 6.5 λεπτά και τοποθετούμε κατευθείαν σε παγόνερο. Ανοίγουμε τη ζυγαριά, τοποθετούμε το σκεύος που θα αποθηκεύσουμε τα αυγά και μηδενίζουμε τη ζυγαριά. Βάζουμε στο σκεύος τα καθαρισμένα αυγά και νερό μέχρι να τα καλύψει. Μετράμε το συνολικό βάρος νερού και αυγών και προσθέτουμε σόγια ίση με το 13% αυτού του βάρους και 10% mirin. Καλύπτουμε με χαρτί κουζίνας για να μαριναριστούν και από πάνω. Μαρινάρουμε για 2 μέρες.

Δείτε το MasterChef

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top