Μουσακάς λαχανικών με ανθότυρο - Καλοκαιρινός και ελαφρύς

Μία ανάλαφρη συνταγή από τον Τζόναθαν του Masterchef

Μουσακά λαχανικών με ανθότυρο μας ετοιμάζει σήμερα, ο, αγαπημένος παίκτης του Masterchef, Τζόναθαν Χάρτνετ, κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή, ιδανική για τα θερινά μεσημέρια.

Μπουτάκια κοτόπουλο με μελιτζάνες στον φούρνο - Λαχταριστά και υγιεινά

Υλικά:

•500 γρ Μελιτζάνες

•300 γρ Κολοκυθάκια

•400 γρ Πατάτες

•5 πιπεριές φλωρίνης

•500 ml Τομάτες κονκασέ

•2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

•4 σκελίδες Σκορδο ψιλοκομμένες

•½ ματσάκι μαϊντανό

•Δεντρολίβανο

•2 κουταλιές της σούπας μελάσσα

•400γρ ανθότυρο

•100γρ φέτα

•1 χούφτα δυόσμο

•1 χούφτα άνηθο

•250ml γάλα πλήρες

•Ελαιόλαδο

•Αλατι-πιπέρι

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες στον φούρνο

Διαδικασία:

1.Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όπως κάναμε με τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Απλώνουμε ομοιόμορφα σε δυο ρηχά ταψιά. Ψήνουμε τα λαχανικά στο φούρνο στους 180°για 15 με 20 λεπτά ,μέχρι να καραμελώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την τομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να δέσουν για 10 με 15 λεπτά και προσθέτουμε την μελάσα το αλάτι και το πιπέρι κατά προτίμηση. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί.

3. Σε ένα μούλτι βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το γάλα, τον δυόσμο,τον άνηθο,αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μουλτι μέχρι να γίνει μια αλοιφή αραιή και αναλόγως προσθέτουμε λίγο γάλα αν χρειαστεί.

4. Σε ένα βαθύ ταψί χτίζουμε το μουσακά μας ξεκινώντας από τις πατάτες έπειτα τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, την σάλτσα τομάτας που φτιάξαμε και τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ωμά και στο τέλος την σως τυριού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα χωρίς το αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να δέσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top