Μπουτάκια κοτόπουλο με μελιτζάνες στο φούρνο μας ετοιμάζει σήμερα ο, φετινός νικητής του Masterchef, Πάνος Κουμουνδούρος, κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Ένα χορταστικό καλοκαιρινό πιάτο, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να επιβραβεύσουν τον ουρανίσκο σου.
Υλικά:
- 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1.5 φλυτζάνι κρασί λευκό
- 5 μελιτζάνες μέτριες
- 5 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
- 2 κ.γ ζάχαρη
- 5 Κόκκοι Μπαχάρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια φέτα πικάντικη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, πλένουμε, τις στεγνώνουμε και κάνουμε κατά μήκος βαθιές χαρακιές με ένα μαχαίρι.
- Αλατίζουμε τις χαρακιές και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30΄ να μαλακώσουν
Για το κοτόπουλο
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το τι κοτόπουλο
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 4-5΄και τέλος το σκόρδο σπασμένο.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε το κρέας για 45 λεπτά μέχρι να μαγειρεύει
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κοτόπουλο περιχύνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ψήνουμε το φαγητό για 30΄στους 200 °C.
- Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, σκορπάμε στην επιφάνεια τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο να λιώσει το τυρί