Μοσχαράκι με κριθαρότο - Ένα πιάτο που «μυρίζει» θαλπωρή

Μία συνταγή διά χειρός του Masterchef Παναγιώτη Κουμουνδούρου

Μοσχαράκι με κριθαρότο μας ετοιμάζει σήμερα ο, νικητής του Masterchef, Παναγιώτης Κουμουνδούρος, κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Ένα φαγητό που αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη. 

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς - Παγωμένο και λαχταριστό

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι ποντίκι
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • Κρεμμύδι
  • καρότο
  • σέλερι
  • Ντομάτα κονκασέ
  • Πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Κόκκινο κρασί
  • Κριθαράκι
  • Μαϊντανό
  • Βούτυρο
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Συνταγή για Μοσχαράκι με Κριθαρότο

Μίγμα Μπαχαρικών

  • Μπαχάρι σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Κανέλα σκόνη
  • Κολιανδρο σκόνη
  • Κύμινο σκόνη
  • Γαρύφαλλα σκόνη γλυκάνισο σκόνη
  • Πάπρικα γλυκιά σκόνη
  • Πιπέρι μαύρο σκόνη
  • Κάρδαμο σκόνη

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες στον φούρνο

Εκτέλεση

Το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σοτάρουμε στην χύτρα 4-5 λεπτά να πάρει καλό χρώμα.

Προσθέτουμε κανέλα Δάφνη μπούκοβο και λαχανικά το αφήνουμε να ιδρώσει ελαφρώς δεν δίνουμε χρώμα και προσθέτουμε και το πελτέ. Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε ζωμό και βράζουμε στην χύτρα για 35-40 λεπτά αναλόγως την χύτρα, Μόλις είναι έτοιμο κρατάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.

Σε ένα φαρδύ κατσαρολάκι ξεκινάμε το κριθαρώτο. Σοτάρουμε λαχανικά προσθέτουμε και σοτάρουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και σαλτσούλα από το κρέας που σιγοβράζει κοντά στα 8 με 10 λεπτά και δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top