Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα μας ετοιμάζει σήμερα η, φιναλίστ του Masterchef, Καλλιόπη Μπεζαντέ κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μία εύκολη συνταγή που ετοιμάζεις σε λίγα λεπτά και απολαμβάνεις σε... λιγότερα!
Μιλφέιγ - Το γλυκό με την βελούδινη κρέμα που δεν μπορείς να αντισταθείς
Υλικά
- 1 κιλό βίδες μακαρονάκι
- 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
- 2/4 γραβιέρα τριμμένη
- 0.5 κιλό ντοματίνια
- 6 φυλλαράκια βασιλικού
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εύκολη γαριδομακαρονάδα - Φέρνει την καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι μας
Για το ντιπ:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ξύδι απλό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για περίπου 10' . Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και τα μυρωδικά δηλαδή τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στα 4 , τον βασιλικό και τέλος την γραβιέρα.
- Σουρώνουμε καλά τις βίδες και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας τες και αυτές μέσα στο μπολ με τα λαχανικά μας .
- Τέλος σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ντιπ, περιχύνουμε την μακαρονοσαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.