Μιλφέιγ - Το γλυκό με την βελούδινη κρέμα που δεν μπορείς να αντισταθείς

Δείτε βήμα βήμα την συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Γλυκό ψυγείου μιλφέιγ μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star . Ένα γαλλικό παραδοσιακό γλυκό που μας παίρνει το μυαλό. Με σφολιάτα και βελούδινη κρέμα δεν θα μπορείς να του αντισταθείς. 

Λαχταριστό μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας

Υλικά για το μιλφέιγ

· 2 συσκευασίες μπισκότα Cracker’s

· 200 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%

· 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

· 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Υλικά για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής

· 6 αυγά μόνο του κρόκους

· 800 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%

· 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

· 60 γρ. κόρν φλάουρ (ή 70 )

· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

· 1 κ.σ. βούτυρο

Υλικά για το σερβίρισμα

· 20 γρ. κανέλα σε σκόνη

· 40 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

· Αρχικά, βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.

· Προσθέτουμε, το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τους κρόκους από τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας και να δέσει.

· Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια μαζί με τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

· Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει πέτσα.

 

Μιλφέιγ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση για το μιλφέιγ

· Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, βουτάμε ένα – ένα μέσα 10 με 12 μπισκότα και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, στη βάση του ταψιού(22*33), ώστε να την καλύψουμε.

· Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

· Βουτάμε ξανά ένα – ένα μέσα στο γάλα, 10 με 12 μπισκότα και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, επάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής ώστε να την καλύψουμε.

· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα τη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μπισκότα.

· Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 5 ώρες.

· Όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει τα τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα κρατάμε για το σερβίρισμα.

· Σερβίρουμε το γλυκό μας με τα σπασμένα μπισκότα απλωμένα ομοιόμορφα πάνω από την σαντιγί, πασπαλίζουμε με την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top