Λαχταριστό μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει βήμα - βήμα τη διαδικασία

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε ένα μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας... κόλαση!

Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα - Η πιο νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής του Star βήμα-βήμα τη συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο μιλφέιγ. 

Υλικά για το φύλλο

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 κ.γ. άχνη ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  •  500 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  •  50 γρ. κορν φλάουρ
  •  180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 4 φρέσκιες φράουλες
  •  8 φρέσκα Raspberries
  •  8 φύλλα φρέσκο Δυόσμο

Φτιάξτε θεϊκό πατσίτσιο - Το παραδοσιακό φαγητό που όλοι αγαπάμε

Εκτέλεση για την κρέμα με τη λευκή σοκολάτα

  • Αρχικά, βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά.
  •  Προσθέτουμε, το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τους κρόκους από τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας και να δέσει.
  •  Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  •  Ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που θα εφάπτεται στην επιφάνεια της και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 3 ώρες.

Εκτέλεση για το φύλλο

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς.
  •  Κόβουμε 2 αντικολλητικά χαρτιά σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από το φύλλο της σφολιάτας, στρώνουμε το ένα φύλλο στη βάση του ταψιού(33*40)και κρατάμε το άλλο στην άκρη.
  • Το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα, κοσκινίζοντάς από πάνω τη μισή ζάχαρη άχνη με μια μικρή σίτα.
  • Ανοίγουμε, απλώνουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας και το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή άχνη ζάχαρη.
  •  Κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες σε διάφορα σημεία και το σκεπάζουμε με το άλλο αντικολλητικό χαρτί.
  •  Τοποθετούμε ένα ταψί πάνω από το αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην φουσκώσει το φύλλο κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 15’.
  •  Αφαιρούμε το ταψί και το επάνω αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να αποκτήσει το φύλλο ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα, για περίπου 5΄.
  •  Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 30’ και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμά κομμάτια με πλάτος 5 εκατοστά και μήκος 10 εκατοστά.
  •  Όσο φύλλο μας έχει περισσέψει το τρίβουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στη άκρη για τη συνέχεια.

Εκτέλεση για τη σύνθεση

  •  Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα ζαχαροπλαστικής, την ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να αφρατέψει και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
  •  Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστική, την οποία δένουμε στο πίσω μέρος της και κόβουμε λίγο τη μύτη στο μπροστινό σημείο με ένα ψαλίδι.
  •  Τοποθετούμε 4 από τα κομμένα φύλα σφολιάτας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ροζέτες.
  •  Τοποθετούμε από ένα φύλλο ακόμη παράλληλα με το πρώτο, πάνω από τις ροζέτες και το καλύπτουμε και αυτό ομοιόμορφα με κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ροζέτες.
  •  Σερβίρουμε τα μιλφειγ με τις φράουλες και τα Raspberries σε κομμάτια, από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα φύλλα που έχουμε κρατήσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με τα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Δείτε το breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top