Φτιάξτε θεϊκό πατσίτσιο - Το παραδοσιακό φαγητό που όλοι αγαπάμε

Η πιο νόστιμη συνταγή από τον Παύλο Χάππιλο

Ο Παύλος Χάππιλος μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για το πιο κλασικό και αγαπημένο φαγητό όλων. Ο λόγος φυσικά για το μαμαδίστικο παστίτσιο. 

Φτιάξε την τέλεια πάβλοβα με κρέμα πορτοκάλι

Ο σεφ έδωσε στους τηλεθεατές του Star την πιο νόστιμη συνταγή, δείχνοντάς τους παράλληλα βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Γευστικότατη φασολάδα φούρνου

ΥΛΙΚΑ

800γρ κιμά

1 κγ κύμινο

1 κγ κανέλα

1κς πελτές

1 κονκασέ (400γρ)

1 κρεμμύδι

1 σκόρδο

1 ματσάκι Μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Μπεσαμέλ

1,5 λίτρο γάλα πλήρες

150γρ αλεύρι

150γρ βούτυρο

Μοσχοκάρυδο

αλάτι πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια

300γρ γραβιέρα η άλλο σκληρό τυρί

Λίγο βούτυρο και γαλέτα για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε με τον κιμά, βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι κι τσιγαρίζουμε για λίγο μαζί με αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά μας. Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τον Κίνα και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά μέχρι να μην έχουμε καθόλου υγρά, 5-10 λεπτά. Βάζουμε και τον πελτέ και τον αφήνουμε 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί πριν προσθέσουμε και την ντομάτα.

Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Για την μπεσαμέλ βάζουμε βούτυρο και αλεύρι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να το αλεύρι να πάρει χρυσάφι χρώμα και να μην μυρίζει.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το βάλουμε όλο και αφήνουμε μέχρι να δούμε την πρώτη μπουρμπουλιθρα. Κατεβάζουμε από την φωτιά, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για όσο λέει το πακέτο πάνω Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα που τα βράσαμε. Προσθέτουμε στα μακαρόνια 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές από τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας, σιμιζαρουμε και με γαλέτα και βάζουμε τα μακαρόνια μας. Πιέζουμε με μια σπάτουλα για να ισιώσει η επιφάνεια, καλύπτουμε με τον κιμά και τέλος με την μπεσαμέλ. Καλύπτουμε από πάνω με τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45-50 λεπτά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top