Μιλφέιγ με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Δείτε βήμα- βήμα τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό με μπανάνες και καρύδα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

 Υλικά

Για τη σφολιάτα
· μία συσκευασία φύλλα σφολιάτας 
· 80 γρ. ζάχαρη άχνη και έξτρα για το σερβίρισμα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

· 800 γρ. γάλα πλήρες
· 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
· 100 γρ. κορν φλάουρ
· 5 κρόκους και 1 αυγό
· 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 80 γρ. βούτυρο
· 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
· 120 γρ. φυστικοβούτυρο

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα χαλβά και πορτοκάλι

Εκτέλεση

· Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό γάλα και τη κρέμα. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
· Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αυγό και την υπόλοιπη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα σύρμα και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το άλλο μισό γάλα και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
· Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις με μία κουτάλα στο μπολ με αυγά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το ξαναβάζουμε όλο στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βγάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας.
· Προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
· Μοιράζουμε τη κρέμα μας ισόποσα σε δύο μπολ, στο ένα μείγμα βάζουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά και στο άλλο προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ομογενοποιούμε και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στις κρέμες για να μην κάνουν πέτσα.

· Βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
· Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε τις σφολιάτες μας από πάνω και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και από την πάνω πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας.

Με ένα πιρούνι κάνουμε μπόλικες τρύπες στη σφολιάτα μας. Τις κόβουμε οριζόντια σε 3 ίσα μέρη τη κάθεμιά.
· Στρώνουμε λαδόκολα και από πάνω και τοποθετούμε ένα ταψί από πάνω για βάρος ώστε να μην φουσκώσουν. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ξεσκέπαστες για να μην υγρασιάσουν.
· Μόλις είναι έτοιμες και παγωμένες οι κρέμες μας, τις χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για να αφρατέψουν για 20-30 δευτερόλεπτα!!
· Μοιράζουμε τις κρέμες μας σε 2 κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Για το στήσιμο του μιλφέιγ

· Παίρνουμε το ένα κορνέ και βάζουμε λίγη κρέμα όπου θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε το γλυκό για να κολλήσει και να μην κουνιέται. Τοποθετούμε τις 4 σφολιάτες μας στο πάγκο εργασίας μας και στις δύο βάζουμε από τη κρέμα σοκολάτας και στις άλλες δύο από τη κρέμα φυστικοβούτυρου.

· Βάζουμε τις δύο σφολιάτες με τη κρέμα φυστικοβούτυρου πάνω από τις άλλες δύο με τη κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με τις τελευταίες δύο σφολιάτες που είχαμε κρατήσει στην άκρη

· Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη από πάνω και τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top