Εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star. Μια απλή και εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με γαρίδες. Ένα πιάτο που φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι μας.
Υλικά
· 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λαζάνια
· 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 1 ½ σκελίδα σκόρδο
· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
· 80 γρ. ούζο
· 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
· 8 ντοματίνια
· 1 φρέσκα κρεμμύδια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· ½ λεμόνι το ξύσμα
· Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
· Αρχικά, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε αλάτι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
· Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και τα βράζουμε για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
· Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Προσθέτουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , τις σοτάρουμε για 30’’ από κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα μπολ για τη συνέχεια.
· Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
· Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε την πιπεριά την κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και τα σοτάρουμε για 2’.
· Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι μας για 1’.
· Τσιγαρίζουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 1’.
· Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1’.
· Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει με μισόκλειστο το καπάκι για 10’.
· Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε 4 κομμάτια, τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 1’.
· Σβήνουμε τη φωτιά από το τηγάνι και το μεταφέρουμε δίπλα στην κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια.
· Πιάνουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε χωρίς να τα στραγγίσουμε μαζί με όσα υγρά έχουν, στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε, προσεκτικά να μην σπάσουν.
· Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, το ξύσμα από το λεμόνι, τα φύλλα του μαϊντανού ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.