Εύκολη γαριδομακαρονάδα - Φέρνει την καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι μας

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας φτιάχνει τα πιο νόστιμα μακαρόνια με γαρίδες

Εύκολη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star.  Μια απλή και εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με γαρίδες. Ένα πιάτο που φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο τραπέζι μας.  

Γαριδομακαρονάδα: Η πιο εύκολη συνταγή

Υλικά 

· 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λαζάνια 

· 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο 

· 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 

· 1 πιπεριά Φλωρίνης 

· 1 ½ σκελίδα σκόρδο 

· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 

· 80 γρ. ούζο 

· 400 γρ. τριμμένες ντομάτες 

· 8 ντοματίνια 

· 1 φρέσκα κρεμμύδια 

· Αλάτι 

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Υλικά για το σερβίρισμα 

· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 

· ½ λεμόνι το ξύσμα 

· Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

· Αρχικά, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε αλάτι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. 

· Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και τα βράζουμε για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. 

· Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

· Προσθέτουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , τις σοτάρουμε για 30’’ από κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε σε ένα μπολ για τη συνέχεια. 

· Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. 

· Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε την πιπεριά την κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και τα σοτάρουμε για 2’. 

· Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι μας για 1’. 

· Τσιγαρίζουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 1’. 

· Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1’. 

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά

· Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει με μισόκλειστο το καπάκι για 10’. 

· Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε 4 κομμάτια, τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 1’. 

· Σβήνουμε τη φωτιά από το τηγάνι και το μεταφέρουμε δίπλα στην κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια. 

· Πιάνουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε χωρίς να τα στραγγίσουμε μαζί με όσα υγρά έχουν, στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε, προσεκτικά να μην σπάσουν. 

· Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, το ξύσμα από το λεμόνι, τα φύλλα του μαϊντανού ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε. 

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top