Γαριδομακαρονάδα: Μία υπέροχη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα!

Η νηστίσιμη συνταγή που θα απογειώσει το σαρακοστιανό τραπέζι

Έχεις καλέσει φίλους για φαγητό την Καθαρά Δευτέρα και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Το μυστικό δεν είναι η πρωτοτυπία. Ακόμη και ένα κλασικό πιάτο, αν το κάνεις με αγάπη και μεράκι, δε θα αποτύχεις. Άλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Φτιάξε ένα νόστιμο και συνάμα νηστίσιμο πιάτο: 

Εύκολες συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά

Γαριδομακαρονάδα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine

•    500 γρ. ταλιατέλες
•    12 μέτριες γαρίδες (καθαρισμένες) 
•    2 κουταλιές ελαιόλαδο 
•    1 ζωμό λαχανικών
•    1 κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
•    1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη) 
•     2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
•    1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
•    λίγο Μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
•     αλάτι & πιπέρι  

Εκτέλεση της Συνταγής

•    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες μαζί με το ζωμό λαχανικών για 7-8 λεπτά . 
•    Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, μετά το σκόρδο και στη συνέχεια τις γαρίδες.
•    Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να καταστηθεί.
•     Μετά προσθέτεις τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνεις για 5-6 λεπτά περίπου στη φωτιά .
•    Τέλος, προσθέτεις τις ταλιατέλες  και τον μαϊντανό, και ανακατεύεις. 

Πηγή:Mylife.com.cy 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top