Έχεις καλέσει φίλους για φαγητό την Καθαρά Δευτέρα και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Το μυστικό δεν είναι η πρωτοτυπία. Ακόμη και ένα κλασικό πιάτο, αν το κάνεις με αγάπη και μεράκι, δε θα αποτύχεις. Άλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Φτιάξε ένα νόστιμο και συνάμα νηστίσιμο πιάτο:
Γαριδομακαρονάδα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine
• 500 γρ. ταλιατέλες
• 12 μέτριες γαρίδες (καθαρισμένες)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 ζωμό λαχανικών
• 1 κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
• 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
• 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
• 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
• λίγο Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
• Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες μαζί με το ζωμό λαχανικών για 7-8 λεπτά .
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, μετά το σκόρδο και στη συνέχεια τις γαρίδες.
• Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να καταστηθεί.
• Μετά προσθέτεις τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνεις για 5-6 λεπτά περίπου στη φωτιά .
• Τέλος, προσθέτεις τις ταλιατέλες και τον μαϊντανό, και ανακατεύεις.
Πηγή:Mylife.com.cy