Αν θέλεις να φας κάτι ελαφρύ, light αλλά και νόστιμο, δοκίμασε να ετοιμάσεις τη συνταγή που έδωσε στην εκπομπή breakfast@star ο Παύλος Χάππιλος.
Ο σεφ ετοίμασε λαχταριστή χορτόπιτα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
100γρ βρώμη
1 κιλό σπανάκι
2 Πρασσά
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσακι μυρωνια / καυκαλίθρες / χόρτα εποχής
200γρ φέτα
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι βάζουμε την βρώμη και την καβουρδίζουμε καλά για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμυδάκι μαζί με λίγο λάδι και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο.
Τέλος βάζουμε το σπανάκι λίγο λίγο μέχρι να μαράνει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα αρωματικά μας και χόρτα ψιλοκομμένα, την φέτα και το χυμό και ξύσμα από το λεμόνι. Δοκιμάζουμε την γέμιση και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί η ένα πυρέξ απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας με ελαιόλαδο ενδιάμεσα, απλώνουμε την γέμιση μας, βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω με ελαιόλαδο ενδιάμεσα, διπλώνουμε τις άκρες βάζουμε ελαιόλαδο και σουσάμι εάν θέλουμε από πάνω και τινάζουνε με τα δάκτυλά μας και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα και 60-70 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.