Νηστίσιμη συνταγή: Χαλβάς από στραγάλια

Φτιάξε αυτόν τον διαφορετικό χαλβά για όταν έχεις υπογλυκαιμίες

Αν νηστεύετε και έχετε βαρεθεί να τρώτε τους κλασικούς χαλβάδες με σουσάμι και ταχίνι, εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε έναν διαφορετικό χαλβα από στραγάλια που είχε φτιάξει  στην εκπομπή Breakfast@star ο Παύλος Χάππιλος. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε! Στο βίντεο ο σεφ σου δείχνει βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

Σου υπενθυμίζουμε τον χαμό που είχε γίνει με την συνταγή της Εμινέ Ερντογάν για χαλβά από στραγάλια που έφαγαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου έστειλε τη συνταγή στον Άκη Πετρετζίκη.

Ελλάδα – Τουρκία: Ο χαλβάς της Εμινέ «γλύκανε» Μητσοτάκη – Ερντογάν! 

Νηστίσιμη συνταγή: Χαλβάς από στραγάλια

Χαλβάς από στραγάλια

Δες εδώ τις πιο τέλειες και εύκολες συνταγές για νηστίσιμα φαγητά

ΥΛΙΚΑ

200γρ στραγάλια αφράτα
200γρ βούτυρο
200γρ ζάχαρη
300γρ νερό
100γρ φιστίκια αιγίνης
4 κόκκους κάρδαμο
Λίγο ανθόνερο

Βρες τις πιο λαχταριστές συνταγές για νηστίσμα γλυκά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι τη ζάχαρη με το νερό και το κάρδαμο σε μεσαία φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσει κλείνουμε φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο μας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να λιώσει και τρίβουμε τα στραγάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι. 
  • Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι από τα στραγάλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 2-3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί καλά το αλεύρι μας. 
  • Προσθέτουμε προσεκτικά όλο το σιρόπι μας (χωρίς τα κάρδαμα) και ανακατεύουμε συνεχώς για αλλά 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα μας και να ξεκολλάει από τα πλαγιά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τέλος τα φιστίκια κομμένα ελαφρός και το ανθόνερο ανακατεύουμε και βάζουμε σε φορμάκια η μια μεγάλη φόρμα για 1-2 ώρες μέχρι να  κρυώσει ο χαλβάς μας.

Εύκολες συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά 

Δείτε τις εκπομπές του  breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top