Αν νηστεύετε και έχετε βαρεθεί να τρώτε τους κλασικούς χαλβάδες με σουσάμι και ταχίνι, εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε έναν διαφορετικό χαλβα από στραγάλια που είχε φτιάξει στην εκπομπή Breakfast@star ο Παύλος Χάππιλος. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε! Στο βίντεο ο σεφ σου δείχνει βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.
Σου υπενθυμίζουμε τον χαμό που είχε γίνει με την συνταγή της Εμινέ Ερντογάν για χαλβά από στραγάλια που έφαγαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου έστειλε τη συνταγή στον Άκη Πετρετζίκη.
Ελλάδα – Τουρκία: Ο χαλβάς της Εμινέ «γλύκανε» Μητσοτάκη – Ερντογάν!
Δες εδώ τις πιο τέλειες και εύκολες συνταγές για νηστίσιμα φαγητά
ΥΛΙΚΑ
200γρ στραγάλια αφράτα
200γρ βούτυρο
200γρ ζάχαρη
300γρ νερό
100γρ φιστίκια αιγίνης
4 κόκκους κάρδαμο
Λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι τη ζάχαρη με το νερό και το κάρδαμο σε μεσαία φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσει κλείνουμε φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο μας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να λιώσει και τρίβουμε τα στραγάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.
- Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι από τα στραγάλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 2-3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί καλά το αλεύρι μας.
- Προσθέτουμε προσεκτικά όλο το σιρόπι μας (χωρίς τα κάρδαμα) και ανακατεύουμε συνεχώς για αλλά 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το μίγμα μας και να ξεκολλάει από τα πλαγιά της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τέλος τα φιστίκια κομμένα ελαφρός και το ανθόνερο ανακατεύουμε και βάζουμε σε φορμάκια η μια μεγάλη φόρμα για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει ο χαλβάς μας.
Δείτε τις εκπομπές του breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.