Σας αρέσει ο μπακλαβάς; Δείτε μία εύκολη συνταγή

Το μυστικό για να φτιάξετε τον πιο τραγανιστό μπακλαβά

Αν είστε λάτρης των σιροπιαστών γλυκών όμως τα θεωρείτε δύσκολα για να τα φτιάξετε μόνοι σας, ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή Breakfast@star έδωσε μία εύκολη συνταγή για μπακλαβά.

Σου περίσσεψαν μελομακάρονα; Φτιάξε τιραμισού

Υλικά για τον μπακλαβά

· 1 συσκευασία φύλλο  (12 φύλλα)
· 500 γρ. καρύδια
· 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 300 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
· 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
· ½ πορτοκάλι το ξύσμα
· 1 λεμόνι το ξύσμα
· 1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
· 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
· 20 καρφιά γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

· 500 γρ. νερό
· 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 2 κ.σ. μέλι
· 1 λεμόνι το χυμό
· 1 στικ κανέλας

Εκτέλεση για το σιρόπι

· Αρχικά, βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα το νερό μαζί με όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να βράζει.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5’.
· Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για τον μπακλαβά
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε σε δύο δόσεις τα καρύδια , στο κάδο του μπλέντερ, χωρίς να τα θρυμματίσουμε πάρα πολύ και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
· Προσθέτουμε στο μπολ τα μπαχαρικά, εκτός από τα καρφιά γαρύφαλλου, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τα υλικά μας.
· Με ένα πινέλο αλείφουμε λίγο από το λιωμένο βούτυρο, στο κάτω μέρος του ταψιού (30*40).
· Στρώνουμε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού, να καλύπτει το γείσο, να προεξέχουν οι άκρες του και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια του με λίγο λιωμένο βούτυρο.
· Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμα 2 φύλλα.
· Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το φύλλο με το 1/7 από το μείγμα με το τριμμένο καρύδι, σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
· Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τη γέμιση και τα φύλλα 7 φόρες συνολικά.
· Στρώνουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, με το πινέλο διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
· Στρώνουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
· Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν τις διπλώνουμε για να δώσουμε ωραίο σχήμα. και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
· Χαράζουμε σε σχήμα ρόμβου με ένα μαχαίρι το μπακλαβά σε κομμάτια.
· Καρφώνουμε στο κέντρο κάθε κομματιού από ένα καρφί γαρύφαλλο.
· Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 45’ με 50’.
· Βγάζουμε το μπακλαβά από το φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα απλώνουμε το σιρόπι ομοιόμορφα από επάνω, όσο ακόμα είναι καυτός.
· Αφήνουμε το μπακλαβά για 90’ να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top