Σούπα με αρνίσιο κότσι και τραχανά

Mία υπέροχη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Σας έχει περισσέψει αρνίσιο κότσι; Ευκαιρία να φτιάξετε μία λαχταριστή σούπα με τραχανά.

Συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρι στον φούρνο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star πώς να φτιάξουν σούπα με αρνίσιο κότσι και τραχανά.

Οσομπούκο κοκκινιστό με δαμάσκηνα!

Υλικά της Συνταγής

· 4 κότσια από αρνί
· 100 γρ. τραχανά γλυκό
· 2 πράσα μόνο τα λευκά μέρη
· 1 μεγάλο καρότο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι
· 1 μεγάλη πατάτα
· 80 γρ. κόκκινο κρασί
· 1 λίτρα ζωμό
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
· 400 γρ. τομάτα κον-κασέ
· 2 φύλλα δάφνης
· ½ ματσάκι σέλινο
· 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε δυνατή φωτιά.
· Σοτάρουμε τα κότσια στο ζεστό λάδι, από όλες τις πλευρές τους πολύ καλά και τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο για λίγο.
· Κόβουμε τα πράσα μαζί με τα καρότα κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
· Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα αν χρειάζεται και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, για 3’.
· Προσθέτουμε τη πατάτα σε χοντρά κομμάτια μαζί με τα κρέας, τον πελτέ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί, αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα κον-κασέ, το ζωμό, τα φύλλα από τα μυρωδικά αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και σιγοβράσουμε για 45’
· Προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό μας, για 15’.
· Σβήνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
· Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε το breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top