Συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρι στον φούρνο

Δείτε τη χριστουγεννιάτικη συνταγή του Παύλου Χάππιλου

Μία άκρως εορταστική συνταγή έφτιαξε ο Παύλος Χάππιλος στο Breakfast@star.

Πρωτότυπες συνταγές για χοιρινές μπριζόλες

O σεφ ετοίμασε κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρι στον φούρνο και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

 

Υλικά της Συνταγής

1 κοτόπουλο 1-1.5 κιλό, μισή κούπα ρύζι γλασέ, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 150γρ κουκουνάρι, 100 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, 1 λεμόνι, φρέσκο φασκόμηλο ή θυμάρι, 2 μεγάλες γλυκοπατάτες,  2 καρότα,  ελαιόλαδο,  τριμμένο πιπέρι, κανέλα τριμμένη, κουρκουμάς τριμμένος , Κύμινο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Περνούμε ολόκληρο το κοτόπουλο και βάζουμε τα μπαχαρικά μας παντού και το αφήνουμε στην κάτι να μαριναριστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Πλένουμε καλά την γλυκοπατάτα με την φλούδα και την κόβουμε κυβάκια. Κάνουμε το ίδιο και με τα καρότα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Όταν αρχίσουν να μαραίνουν προσθέτουμε και το κουκουνάρι να καβουρδιστεί.
Όταν πάρει χρώμα το κουκουνάρι προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα στα τέσσερα, το ρύζι μας, το φασκόμηλο, λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κουρκουμά  και το κύμινο. Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει λίγο το ρύζι. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι μας. Περνούμε το λεμόνι, το κόβουμε στη μέση και βάζουμε το ένα μισό μέσα στην κοιλότητα του κοτόπουλου. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε τη γέμιση μας και «καπακονουμε» με το άλλο μισό λεμόνι. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα μας τα λαδώνουνε καλά και βάζουμε το κοτόπουλο μας από πάνω. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά για να γίνει τραγανή και η πέτσα.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top