Φτιάξτε την πιο λαχταριστή κολοκυθόσουπα

Δείτε μία εύκολη συνταγή για σούπα

Οι κρύες μέρες του Δεκέμβρη «σηκώνουν» τζάκι και ζεστές σουπίτσες. Αν θέλετε όμως να φτιάξετε μία σούπα διαφορετική από τις συνηθισμένες δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές του breakfast@star.

Πεντανόστιμη βελουτέ σούπα με πατάτα, μπέικον και πράσο

Ο σεφ μαζί με τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη έφτιαξε κολοκυθόσουπα!

Υλικά της Συνταγής 

1 μέτρια κολοκύθα
350 γρ. καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
10 γρ. τζίντζερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
10 φέτες μπέικον
Λίγο σχοινόπρασο
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 «Σπιτικό» Ζωμό λαχανικών 

Ο καιρός «σηκώνει» πεντανόστιμες σούπες

Εκτέλεση της Συνταγής 

1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.
2. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε την κολοκύθα, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, σκόρδο, ελαιόλαδο, θυμάρι και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε από επάνω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί στους 180Ο για 40-45 λεπτά.
3. Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη και έχει μαλακώσει, αφαιρούμε τα κλωνάρια από το ταψί και βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε τον «Σπιτικό» Ζωμό  Λαχανικών και 500ml νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
5. Αφού βράσει, προσθέτουμε τριμμένο λίγο τριμμένο τζίντζερ και ξύσμα από το πορτοκάλι.
6. Τέλος, μπλεντάρουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να πάρει μία βελούδινη υφή.
7. Για το γαρνίρισμα ψήνουμε το μπέικον στους 180ο για 30’ μέχρι να γίνει crispy.
8. Σερβίρουμε τη σούπα με το μπέικον και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top