Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά και σος γιαουρτιού

Δείτε την συνταγή που ετοίμασε για όλους εμάς ο Παύλος Χάππιλος

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά και σος γιαουρτιού! Ένα καλοκαιρινό φαγητό ιδανικό για όσους αγαπούν τα λαχανικά και τη δροσιστική υφή που αφήνει στον ουρανίσκο το γιαούρτι. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε!

Σας αρέσει το γιουβέτσι; Δοκίμαστε αυτές τις συνταγές

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κτσ Αλάτι χοντρό
  • 1 κτσ πάπρικα
  • 1κτγ μπουκοβο
  • 1 κτσ ρίγανη
  • 1κτγ Κάρυ
  • 1 πρασο
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 500 γρμ πατάτες Baby
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρμ μανιτάρια
  • 1 κτσ πελτέ Ελαιολαδο
  • 200γρ Γιαουρτι
  • 200γρ Μαγιονέζα
  • Μαϊντανός
  • 1κγ καρυ

Εκτέλεση συνταγής

Για το κοτόπουλο: Κόβουμε τα μπούτια στην μέση και τα βάζουμε σε ένα τάπερ με τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. 

Υπέροχες συνταγές με φυστικοβούτυρο!

Όταν μαριναριστεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. 
Βάζουμε τα καλά πλυμένα λαχανικά μας κομμένα σε κομμάτια και τα σκόρδα σπασμένα με την φλούδα σε ένα ταψί μαζί με τον πελτέ, αρκετό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά! 

Βάζουμε από πάνω τα κοτόπουλα, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.

Μετά το σαρανταπεντάλεπτο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά. 

Για το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα, το κάρυ και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top